Officieel: Jeep Compass 2011

Jeep Compass 2011
Jeep heeft officieel het doek gelicht van de gefacelifte Compass.

De introductie van de Jeep Compass dateert reeds van 2007, hoog tijd voor een facelift dus. De nieuwe Compass leent enkele designkenmerken van zijn grotere broer, de Grand Cherokee. De wagen krijgt een nieuwe motorkap, herstijlde lichtblokken en ook de grille werd herzien. Verder bemerkt men de spoiler in koetswerkkleur, standaard 17″ lichtmetalen velgen en plastic zij- en bumperschorten. Binnenin herkent men eerder het interieur van de Patriot: de soft-touch deurpanelen,  de centrale armsteun en ook het stuurwiel zijn een verwijzing. Tenslotte kregen ook de zetels van de Compass een upgrade.

Onder de motorkap zal er keuze zijn uit twee verschillende motoren. De instapmotor is een 2.0-liter viercilinder die een vermogen levert van 158 pk en 191 Nm koppel. Wie wat meer wil, kan kiezen voor de 2.4-liter. Bij deze motor komt het vermogen op 172 pk, het koppel stijgt tot 223 Nm. Het verbruik moet bij beide motorisaties binnen de perken blijven dankzij een variabele kleppentiming. Zowel de 2.0-liter als de 2.4-liter zijn verbonden aan een manuele vijfbak of een CVT-transmissie.

Wie de standaard versie neemt, moet niet meteen de velden opzoeken: enkel de voorwielen worden aangedreven. Gelukkig kan men opteren voor vierwielaandrijving. Hierbij heb je de keuze tussen twee configuraties: Freedom Drive I en Freedom Drive II. Freedom Drive I is de basis vierwielaandrijving, terwijl je bij Freedom Drive II low-range gearing, een verhoogde rijhoogte en de Trail Rated badging meekrijgt. Over prijzen is nog niets bekend, maar de 2011 Compass zal later deze maand in de Amerikaanse showrooms tentoon staan. Wanneer de wagen naar België komt, is niet bekend. (Via:WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...