Nieuwe spyshots: Mercedes SL 2012

Mercedes SL 2012 spyshot
Na de vorige spyshots waar de komende SL nog stevig ingepakt was, zijn er nu duidelijkere foto’s opgedoken van Mercedes’ hardtop roadster.

Zoals we al konden verwachten krijgt de opvolger van de SL ook een neus met SLS styling, achterlichten zoals de CLS, terwijl de ovalen uitlaatpijpen rechthoekig worden zoals bij de S– en E-Klasse. Behalve enkele optische wijzigingen zal onderhuids ook een opfrisbeurt plaatsvinden. Zo is er sprake van een nieuwe 3.5-liter V6 als instapper om niet in het vaarwater te komen van zijn kleine broer, de SLK. Topmodel wordt naar alle waarschijnlijkheid terug de SL65 AMG, met een verwacht vermogen van 570 pk.

Behalve herwerkte onderdelen en een gewijzigd motorblok zal de focus sterk liggen op gewichtsbesparende maatregelingen zoals remrecuperatie en het gebruik van lichtere composieten zoals carbon. Voor de huidige instapper betaal je momenteel € 83.000, wat niet weinig is. Daarvoor krijg je gelukkig veel terug en kan je de roadster dankzij de hardtop het hele jaar door gebruiken. Mercedes neemt het ontwikkelingsproces zeer serieus, zo getuige de aanwezigheid van een Jaguar XK Cabrio en Aston Martin V8 Vantage als vergelijking. Als de SL zijn positief elan van de huidige generatie kan verderzetten zal de nieuwe SL alweer een succesmodel worden. De lancering wordt verwacht ergens in 2012, het Autosalon van Genève en Parijs zijn grote kanshebbers. (Spyshots via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...