Volkswagen verwelkomt nieuw F1 regelement

Volkswagen Racing Car
Volkswagen omarmt de drastische motorwijziging die vanaf 2013 van kracht gaat, het merk lijkt geïnteresseerd om nu ook in de F1 te stappen.

Dit weekend raakte bekend dat de Formule 1 vanaf 2013 niet langer gebruik zal maken van de huidige 2.4-liter V8 motoren, maar zal kiezen voor zuinigere 1.6-liter viercilinder motoren. Volkswagen en Porsche lijken hierdoor alvast extra aangetrokken tot de Formule 1, de VW-groep wou al langer een entree maken in de F1, maar voelt zich dankzij de keuze voor kleinere motoren extra aangetrokken.

De omstandigheden voor een mogelijke intrede van de VW Groep in de Formule 1 zijn volgens Volkswagen nu dus zeer interessant. De keuze voor kleinere motoren zou volgens Mercedes de budgetten voor de motoren met minstens een kwart doen dalen. Daarnaast zullen de viercilinders 35% zuiniger zijn dan hun grotere voorgangers. Elk team mag in 2014 maximaal vijf motoren gebruiken, momenteel zijn dat er acht. Vanaf 2014 wordt dat aantal zelfs afgebouwd naar vier motoren, de duurzaamheid van de motoren zal in de toekomst dus een erg belangrijke rol gaan spelen in de F1. (Via: WCF)

Porsche_804_F1_Race_Car_1962

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...