Preview: Honda Civic 2012

Honda Civic 2012
Honda komt volgende maand naar Detroit met een conceptversie van de nieuwe Civic.

Op maandag kondigde Honda aan naar Detroit te komen met een conceptversie van de toekomstige Civic. Hoewel het technisch gezien om een concept gaat, zal de wagen de toekomstige styling van het model blootgeven. Oorspronkelijk was de 9de generatie van de Honda Civic gepland voor de zomer van 2010, maar de crisis en gewijzigde CAFE (Corporate Average Fuel Economy) regels in de Verenigde Staten gooiden roet in het eten.

Volgens geruchten wou Honda de Honda Civic een groeischeut geven, maar zoals jullie konden afleiden uit eerdere spypics, zal de omvang van de 2012 Civic grotendeels gelijk blijven. Uit de teaserfoto’s kunnen we afleiden dat de volgende Civic een nieuwe grille en koplampen krijgt. De nieuwe neus lijkt algemeen meer stijlvol te worden, terwijl we in de deuren een stel frisse lijnen bemerken die over de hele lengte van de wagen doorlopen.

De huidige Civic wordt aangedreven door een 1.8-liter viercilinder. Eerder gingen echter geruchten de ronde over een nieuwe 1.6-liter turbomotor die deel uitmaakt van het downsizing programma van Honda. Die kleinere motor zou hetzelfde vermogen moeten leveren als een typische 2.0-liter benzinemotor, maar dan op een zuinige manier. Welke motor er uiteindelijk onder de motorkap komt, zal hoogstwaarschijnlijk volgende maand duidelijk worden in Detroit. De wagen zou reeds de komende lente geïntroduceerd worden. Of dat ook geldt voor de Belgische markt, is niet duidelijk. (Via: LeftLane)

Civic Old-New

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...