Bob Lutz geeft Lotus 60% kans

Lotus Elite Paris
Voormalig GM baas Bob Lutz geeft het nieuwe herstelplan van Lotus 60% kans op slagen.

Lutz werd gevraagd door Lotus CEO Dany Bahar om lid te worden van Lotus’ senior advisory board, een panel met experten die het bedrijf advies kunnen geven. In Parijs heeft het merk namelijk zes nieuwe modellen voorgesteld, met een gemiddeld prijskaartje dat de 100.000 euro benadert. Het merk moet jaarlijks 6.000 à 7.000 kopers vinden om uit de kosten te geraken.

Lutz is niet zeker of het Lotus zal lukken om overeind te blijven, het blijft volgens hem een risico. Volgens de ex-GM baas “heeft het nieuwe Lotus wel meer kansen dan het oude Lotus”, dat volgens hem sowieso ten dode was opgeschreven. Daarnaast noemt hij de zet om zes nieuwe modellen voor te stellen in Parijs een teken dat Lotus CEO Bahar een goed gevoel heeft voor “Showbizz”.

De wagens zijn volgens hem allemaal “zeer begeerlijk” maar zullen waarschijnlijk nog flink aangepast worden voor ze in productie gaan. De techniek zit volgens Lutz zeker goed, terwijl ook het geld dat ze aan de ontwikkeling spenderen amper een fractie is van wat GM vroeger nodig had voor gelijkaardige projecten. We zijn dus net als Lutz benieuwd of Lotus zijn “grote gok” zal kunnen waarmaken. (Via: AutoCar)

Lotus Elise Parijs

Deel dit bericht:

5 reacties op "Bob Lutz geeft Lotus 60% kans"

 1. ixke 14-12-2010 om 10:23

  Tja, als je ziet wat Bob Kluts van General Motors uiteindelijk terecht gebracht heeft … moet ik spontaan denken aan het verhaal van de pot die de ketel verwijt …
  Lotus, GA ERVOOR mensen!
  http://www.basix.cc

 2. hpn 14-12-2010 om 12:30

  Ik denk dat Lotus met enkel de Elise (en later een opvolger) ook levensvatbaar is.
  Ze doen ook veel ontwikkelingswerk voor derden.  Het onderstel van de Elise hebben ze bovendien ook nog kunnen gebruiken voor de Opel Speedster en nu voor de Tesla.
  De Elise zelf is ook een relatief succes: het zou me verwonderen als ze van elk van die nieuwe modellen evenveel stuks gaan verkopen als van de Elise nu.  Ze gaan ook niet zo lang in productie kunnen blijven als de Elise (toch al meer dan 10 jaar).
  Ik hoop in ieder geval dat het hen lukt, Lotus is toch een begrip.

 3. Mrnix 14-12-2010 om 13:04

  D elise op zich brengt niet veel op als je ziet dat de evora alleen al meer als de helft van de verkoopcijfers op zijn rekening heeft staan!

 4. hpn 15-12-2010 om 11:08

  ja, maar de Evora is geen tijdloos model

 5. Mrnix 15-12-2010 om 21:18

  Hoe weet jij dat? 🙂

Reageer

Reactie aan het plaatsen...