Audi gaat Porsche SUV’s ontwikkelen

Porsche Cajun Impressie
Audi zal in de toekomst verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van de SUV’s binnen de VW-Groep, inclusief de Cayenne en Cajun.

Vorige week raakte bekend dat Porsche verantwoordelijk zou worden voor de ontwikkeling van de sportwagens en grote premium modellen binnen de VW Groep. Nu blijkt dat de rollen ook in de andere richting verdeeld worden, Audi zal namelijk de taak op zich nemen om de toekomstige SUV’s van de VW Groep te ontwikkelen. We denken hierbij niet alleen aan Audi’s eigen Q5 en Q7, maar ook aan de Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne en de toekomstige Porsche Cajun.

Dat de Porsche Cajun in productie gaat lieten we jullie begin december al weten, toen al hadden we het over het feit dat de Cajun het platform van de Audi Q5 zou gaan gebruiken. Nu is dat dus helemaal officieel, al zal de Cajun volgens Porsche nog altijd rijden en presteren als een “echte Porsche”. Nu doen wij niet graag moeilijk, maar een beetje opgeleid man weet natuurlijk dat het hier om vermomde badge engineering gaat, al zal Porsche dit in alle toonaarden ontkennen. Porsche blijft namelijk verantwoordelijk voor de motoren, of dat genoeg is voor de Porsche puristen? (Via: WCF, Impressie: TS)

Porsche Cajun Impressie

Deel dit bericht:

1 reactie op "Audi gaat Porsche SUV’s ontwikkelen"

  1. bert 14-12-2010 om 13:19

    Sja, een Cayenne is natuurlijk nooit een echte Porsche.. Dat blijft een wagen voor als je een 911 hebt en naar de Ikea wil.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...