Hyundai i40 komt naar Geneve

Hyundai i40W
Hyundai heeft vier teasers vrijgegeven van de toekomstige Hyundai i40, het model zal op het autosalon van Genève onthuld worden.

De Hyundai i40 werd getekend in de design studios van Hyundai in Duitsland, waardoor het niet onlogisch is dat de wagen erg Europees oogt. Op het eerste zicht lijkt het model dan ook makkelijk op het netvlies te liggen, met zelfs enkele elementen die wat lijken op de Opel Insignia Sports Tourer.

De Hyundai i40 komt er in twee koetswerkvormen, een vierdeurs sedan en een Break. Op de teasers zien we echter enkel foto’s van de Break, die als eerste onthuld zal worden. Onder de motorkap is er plaats voor twee benzinemotoren en drie dieselmotoren. Langs benzinezijde gaat het om een 1.6 met 140 pk of een 2.0 met 177 pk, terwijl we langs dieselzijde kunnen instappen met een 1.7 CRDI met 115 pk. Verder zal er nog een 1.7 CRDI met 136 pk en een 2.0 CRDI met 177 pk beschikbaar zijn.

De Hyundai i40 Wagon zal zijn debuut maken op het autosalon van Genève in maart, en zal niet veel later bij de Europese dealers staan. De vierdeurs sedan volgt in de herfst van volgend jaar. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...