Teamorders opnieuw toegelaten

FIA Logo
In tegenstelling tot afgelopen seizoen, zullen in 2011 teamorders opnieuw toegelaten zijn in de Formule 1.

Het nieuws werd vrijdag bekendgemaakt na een een vergadering van de World Motor Sports Council (WMSC) van de FIA in Parijs. Het controversiële artikel 39.1 over het verbod op teamorders werd uit het reglement geschrapt. Wel kan een team nog een straf krijgen indien de sport in een kwaad daglicht wordt gesteld.

Iedereen herinnert zich beslist nog dat Ferrari afgelopen seizoen een boete van 100.000 euro kreeg nadat Felipe Massa zijn ploegmaat Alonso liet passeren tijdens de Duitse Grand Prix. Verdere acties werden niet genomen tegen Ferrari, aangezien in het verleden al genoeg discutabele acties onbestraft werden gelaten volgens de FIA.

Verder werd op vrijdag ook beslist dat vanaf 2013 viercilinder turbomotoren hun intrede doen. Deze motoren zullen tot 35% zuiniger zijn dan de huidige 2.4-liter V8 krachtbronnen, terwijl de prestaties ongewijzigd zouden blijven. Bovendien mag elk team dat jaar slechts 5 exemplaren van de 1.6-liter vierpitter gebruiken, in tegenstelling tot 8 motoren afgelopen seizoen. In 2014 zal het aantal verder afgebouwd worden naar vier motoren. (Via: WCF)

Alonso-Massa

Deel dit bericht:

1 reactie op "Teamorders opnieuw toegelaten"

  1. bob 12-12-2010 om 2:41

    ik kijk er echt al naar uit! hopelijk komen er weer van die 1000 pk monsters op het circuit!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...