Spyshots: Mercedes SLS Roadster is bijna klaar

Spyshots Mercedes SLS AMG Roadster cabrio
Na de laatste serie spyshots van de SLS in dakloze vorm kunnen we stellen dat de geheimzinnigheid bijna voorbij is, de modellen zien er productieklaar uit.

Dat er een Roadster ging komen van de Mercedes SLS was al duidelijk, wat ook al snel bevestigd werd door de eerste spyshots. De belangrijkste verandering is waarschijnlijk dat de legendarische Gullwing deuren om logische redenen verdwijnen. Omdat de wagen geen vast dak heeft zal de carrosserie zeker verstevigd moeten worden, ook het bekende AIRSCARF systeem – dat warme lucht blaast in de nek wanneer men Cabrio rijdt – zal zijn weg vinden van de SL naar de SLS Roadster. In het gezelschap van de 3 SLS’s zien we ook een R8 Spyder, wat zeker geen toeval is. De kans is groot dat de ingenieurs de R8 meegenomen hebben als benchmark, als één van de belangrijkste concurrenten.

Motorisch verwachten we geen wijzigingen, toch fluisteren sommigen dat het nieuwe 5,5 liter blok zijn weg zou vinden naar de cabrioversie. Maar daarmee zou de volledige wagen opnieuw afgesteld moeten worden om hetzelfde dynamisch rijgevoel te waarborgen, en dat lijkt ons geen goede optie. Ook zouden de nieuwe eigenaars zich bekocht kunnen voelen ten opzichte van de Coupé-eigenaars.

De lancering van de SLS Roadster staat voor volgend jaar gepland, maar wanneer precies is nog gokken. Genève is een kanshebber, samen met de nieuwe SLK en C-Coupé, maar ook Frankfurt, samen met de nieuwe SL en ML/GL, behoort tot de mogelijkheden. Wanneer de productie zal starten is eveneens nog een raadsel, want het is algemeen bekend dat de orderboeken voor de Coupé meer dan bomvol zitten. (Via TV)

Spyshots Mercedes SLS AMG Roadster cabrio

Spyshots Mercedes SLS AMG Roadster cabrio

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...