Pagani Absolute: nog een one-off

Pagani Zonda F Absolute
“Nog een one-off” zeggen we zonder enige schroom. Bij andere merken zouden we de moeite niet doen, maar een brute V12 met bijna 700 pk doet ons hart toch wel sneller slaan. Uniek in de wereld, de Pagani Absolute, gebaseerd op de Zonda F.

Deze speciale editie is voor een vermogende klant in Hong Kong, wat nogmaals bevestigt dat er véél geld terug te vinden is in het Verre Oosten. De vermogende klant vroeg voor deze speciale editie met het stuur aan de verkeerde kant een unieke styling, waar men bij Pagani wel oren naar had. De Absolute is uitgevoerd in het bekende carbon, dat gelaagd werd in een V formatie. Aan de binnenzijde vinden we glossy zwart terug, de wagen staat daarnaast op matzwarte velgen. Om het geheel af te maken loopt er een Italiaanse driekleur over de hele wagen heen, net zoals bij de Pagani Tricolore.

Over de Tricolore gesproken, deze Absolute vervolledigt het rijtje van unieke Pagani’s zoals de HH en de 750. Deze zijn allemaal gebaseerd op de Pagani F, waarna men mag shoppen in de onderdelenkast van ondermeer de Cinque Roadster en de R. Hiermee voorkomt men bij Pagani dat er gelijkenissen zouden zijn tussen de verschillende unieke Pagani’s. Motorisch krijgen ze allemaal hetzelfde blok, goed voor 678 pk en 780 Nm koppel. Met deze laatste final series probeert men de verkoop nog eens aan te zwengelen, alvorens de langverwachte opvolger ten tonele zal verschijnen. (Via TS)

Pagani Zonda F Absolute

Pagani Zonda F Absolute

Pagani Zonda F Absolute

Deel dit bericht:

2 reacties op "Pagani Absolute: nog een one-off"

  1. BNNY 10-12-2010 om 11:31

    Het gerucht gaat de ronde dat deze fortuinlijke eigenaar alreeds een Cinque Roadster en een Zonda R heeft.. Mooie Paganiverzameling als je het mij vraagt!

  2. bob 10-12-2010 om 14:21

    Als ik de eigenaar was van zo een bedrijf zou er ook minstens drie in men garage wille hebben staan!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...