Jaguar plant crossover

Jaguar Logo
Volgens insiders overweegt Jaguar groen licht te geven aan een crossover SUV.

Elk automerk houdt er tegenwoordig van zijn gamma uit te breiden, soms zelfs met modellen die je op het eerste zicht ondenkbaar achtte. Wie had bijvoorbeeld ooit verwacht dat Aston Martin met de kleine Cygnet op de proppen zou komen? Ook Jaguar wil eens iets nieuws proberen, als we Adrian Hallmark mogen geloven. De nieuwe baas van het Britse automerk liet volgende woorden vallen in gesprek met Autocar gedurende een privé etentje:

We hebben een crossover nodig en we moeten stoppen met enkel een sedan-gebaseerd bedrijf te zijn.

Hallmark liet ook weten dat vierwielaangedreven sedans belangrijk zullen zijn voor Jaguar om in de toekomst sterk te staan in Oost-Amerika en bepaalde delen van Europa. Verder bevestigde hij dat een breakversie van de XF zeer nabij is. De Jaguar XF Estate zal volgens hem een vijfde van de XF-verkopen voor zijn rekening nemen. De man voedt ook de geruchten over toekomstige sportieve Jaguars uit aluminium, zeggend dat “lichtgewicht wagens een deel uitmaken van het toekomstige Jaguar DNA”. (Via: AutoCar)

XF Estate

Deel dit bericht:

1 reactie op "Jaguar plant crossover"

  1. hpn 14-12-2010 om 12:33

    Hopelijk doen ze dat niet; laat dat aan Land Rover over aub.  Waarom kan elk merk niet zijn eigenheid behouden?  Kijk naar de nieuwe Porsche Santa Fe – sorry Cayenne.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...