MINI All4 Racing maakt debuut in Dakar

MINI Countryman ALL4 Racing Dakar
Het X-raid Team zal de MINI All4 Racing gebruiken in de Dakkar rally.

Het Frans rijdersduo Guerlain Chicherit en Michel Périn zullen tussen 1 en 16 januari gebruik maken van de MINI All4 Racing. Het idee om een MINI te verbouwen voor de rally dateert al van 2009, maar het is pas sinds de lancering van de Countryman dat de bal aan het rollen is gegaan. Autobouwer Magna Steyr en het designteam van MINI zijn enkele weken geleden begonnen met het bouwen van de MINI All4 Racing. Aangezien MINI toch terug wil keren naar het WRC, lijkt deze deelname een goede leerschool voor het merk. Naast de Monster stickers staat de Countryman nog hoger boven de grond dan de productieversie en kan het “koetswerk” in minder dan 30 minuten volledig vervangen worden in geval van schade.

Onder de motorkap is er plaats voor een twinturbo dieselmotor met 315 pk en 710 Nm koppel, die eerder ook in de BMW X3 CC gebruikt werd. Er wordt de komende weken nog hard gewerkt aan de MINI, met verschillende tests in Frankrijk. Daarna wordt de MINI overgevlogen naar Buenos Aires voor de start van Dakar 2011. De rally eindigt op 16 januari, waarna we zullen weten of de MINI twee weken ploeteren in het zand overleefd heeft.

Lees onze rijtest met de MINI Countryman Cooper D

MINI Countryman ALL4 Racing Dakar

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...