Lotus en Renault slaan de handen in elkaar voor F1

Renault-Lotus-F1 header
Renault en Lotus gaan de handen in elkaar slaan voor het Formule 1 seizoen van 2011, het Renault F1 Team zal voortaan Lotus Renault GP heten.

Het is niet de eerste keer dat Lotus en Renault samenwerken, in de jaren ’80 waren ze samen reeds succesvol in de Formule 1. Het partnerschap zal ervoor zorgen dat Lotus snel nieuwe F1 technologieën zal kunnen integreren in hun productiemodellen. We denken hierbij aan hybride technologie, het KERS-systeem, aerodynamische verbeteringen en het gebruik van lichtgewicht materialen. Lotus gaat hier ook een samenwerkingsverband aan met Genii, dat verschillende niet-F1 technologieën als lichtgewicht remsystemen, variabele compressie en on board software levert.

Lotus CEO Dany Bahar ziet de F1 dan ook als een ideaal platform om Lotus terug onder de mensen te brengen. Lotus is namelijk volledig terug, op het autosalon van Parijs stelde het namelijk zes verschillende modellen tentoon. De Lotus Esprit, Elan, Elite, Elise, Eterne en het City Car Concept. Lotus denkt via de Formule 1 zijn toekomstig modelgamma extra in de verf kunnen zetten.

Renault-Lotus-F1

Deel dit bericht:

1 reactie op "Lotus en Renault slaan de handen in elkaar voor F1"

  1. Bertn 08-12-2010 om 18:07

    jip jip jip..
    Hopelijk een grote concurrent voor de toppers (tot zover Renault daar niet bijhoorde).

Reageer

Reactie aan het plaatsen...