Vijf NCAP sterren voor MINI Countryman

MINI Countryman
Niet dat de NCAP resultaten nog spannend zijn, maar ook de MINI Countryman kreeg met vijf sterren het maximum van de punten.

De MINI Countryman krijgt meteen vijf NCAP sterren toebedeeld uit het sinds 2009 vernieuwde testprogramma. De passagiersruimte van de Countryman bleek erg stabiel bij een frontale botsing aan 64 km/u, maar ook bij een zijdelingse impact bleek de Countryman erg veilig, met een maximale score als resultaat. Ook kinderen zitten veilig volgens de tests, de resultaten waren erg positief voor kinderen tussen 18 maanden en 3 jaar. MINI verwijst graag naar de forse inspanningen die het merk heeft geleverd op het gebied van veiligheid, met als basis extra robuuste structuren en precies gedefinieerde kreukelzones.

Ook de standaard veiligheidsuitrusting is belangrijk, met voor-, zij- en gordijnairbags, driepunt gordels en ISOFIX bevestigingspunten achteraan. Ook op technologisch vlak is de Countryman bij de les, met standaard Dynamic Stability Control (DSC), ABS, Electronic Brake Force Distribution (EBD), Cornering Brake Control (CBC), Brake Assist en Hill Assist. Ook de standaard runflat indicator is een belangrijke feature aangezien het de bestuurder erg snel kan informeren over mogelijke schade aan een band.

Lees onze rijtest met de MINI Countryman Cooper D

MINI Countryman

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...