Nieuwe Chrysler 300 toont zijn gelaat

Chrysler 300C 2011
De foto’s van de nieuwe Chrysler 300 zijn op het internet tentoongespreid. Later krijgt deze 300 wellicht een Lancia-badge.

De nieuwe Chrysler 300 komt er 6 jaar nadat zijn voorganger potten wist te breken op de Europese markt. Normaal gezien hebben Europeanen het niet zo voor Amerikaanse wagens, maar dankzij zijn schitterende looks wist de Chrysler 300 toch onze sympathie te winnen. Of het nieuwe model even revolutionair is, zal enkel de toekomst kunnen uitwijzen, maar op het eerste zicht zijn de looks toch iets minder baanbrekend dan de looks van zijn voorganger.

Aan de voorkant van de wagen vinden we looks die verwijzen naar het design van de Chrysler 200C terug. En hoe kan het ook anders, LED-rails. De achterkant lijkt nog zeer sterk op de achterkant van de huidige Chrysler 300, al zijn de achterlichten een stuk moderner uitgevoerd. De zijlijn is nog steeds redelijk hoekig en geeft een gespierde indruk. Benieuwd wat ermee zal gebeuren als Lancia deze wagen rebadget.

Het interieur moet het meest kwalitatieve interieur zijn dat Chrysler zal gaan verkopen. De materialen zijn hoogwaardig en de interface van  het multimediasysteem is een aanraakscherm dat maar liefst 8,4″ meet. Dat klinkt alvast veelbelovend.

Onder de motorkap liggen er 2 motoren: een 3.6 liter grote V6 Pentastar motor met iets minder dan 300 pk en een 5.7 liter grote HEMI V8 met 365 pk. Wanneer de wagen onder Lancia-badge zal komen, verwachten we alleszins een dieselmotor en wellicht ook enkele andere benzinemotoren. De wagen zou in Genève voorgesteld worden, begin maart volgend jaar. (via AB.it)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Nieuwe Chrysler 300 toont zijn gelaat"

  1. hans 06-12-2010 om 22:15

    Ik vind dit qua design een stap achteruit.  Het is precies een Chinese kopie van de uittredende 300C.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...