Camaro Z28 herleeft

Camaro Z28
Het gerucht gaat de ronde dat Chevrolet een nog heftigere variant van de Camaro zal lanceren. De wagen zou de legendarische Z28 badge opgekleefd krijgen.

Donderdag hadden we nog een poll tussen een Camaro SS en een Dodge Challenger SRT8. Voor wie de Camaro SS echter niet heftig genoeg is, komt er hoogstwaarschijnlijk de Chevrolet Camaro Z28. Hoewel dat in het verleden omgekeerd was, zal de Z28 nu dus boven de SS gepositioneerd worden. Twee mensen die betrokken zijn bij het project hebben nogmaals bevestigd dat Chevrolet zeer binnenkort het doek over de Z28 zal lichten.

Volgens twee bronnen van de Detroit Free Press zou de Camaro Z28 gebaseerd zijn op het Camaro model van 2012. Onder de motorkap komt waarschijnlijk een afgeleide van de 6.2l supercharged V8 die gebruikt wordt in de Cadillac CTS-V en de Chevrolet Corvette ZR1. De bronnen hebben het over een vermogen tussen de 500 en 600 pk, al geloven velen dat het uiteindelijk 556 pk wordt zoals in de CTS-V.

Het autosalon van Detroit in Januari lijkt de uitgelezen gelegenheid om de Camaro Z28 voor te stellen. De wagen zou vervolgens eind 2011 of begin 2012 beschikbaar zijn. Of de wagen naar Europa komt, is niet duidelijk. Als de geruchten kloppen, mag de Shelby GT500 zich klaarmaken voor de strijd. (Via:LeftLane)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...