Lamborghini SUV is dood, de Estoque nog niet


Onlangs ging de geruchtenmolen aan het draaien over een opvolger van de Lamborghini LM002. Het leek erop dat het merk een nieuwe SUV in de maak had. Stephan Winkelmann maakt echter komaf met die speculatie.

In een interview met AutoCar liet het hoofd van Lamborghini volgende woorden vallen:

Wanneer we moeten beslissen over een aanvullend model in ons gamma, hebben we de keuze: ofwel een SUV, ofwel een vierdeurs-vier zetels wagen. Voor mij is de SUV een no-go. Er bestaat er geen in ons prijssegment, en een SUV is geen echte luxewagen. We hebben kansen buiten het supercar segment en dat toonden we met de Estoque. Die wagen werd met veel meer enthousiasme onthaald dan we verwachtten.

Of de wagen in productie zou gaan, liet de man niet expliciet weten. Wel gelooft hij dat een vierdeurs model de klantenbasis van Lamborghini zou kunnen vergroten. Er zijn volgens hem genoeg mensen die een Lamborghini willen die iets praktischer is dan een tweedeurs supercar.

Alhoewel dit langs geen enkele kant een bevestiging is, kan men ervan uitgaan dat de luxe-autobouwer het succes van de Aston Martin Rapide met argusogen in de gaten houdt. Als dat model succesvol blijft, zou Lamborghini de Estoque een groen licht kunnen geven. (Via: WCF)

Parijs Lamborghini Estoque

Deel dit bericht:

1 reactie op "Lamborghini SUV is dood, de Estoque nog niet"

  1. bert 05-12-2010 om 11:36

    Kijk wel uit naar een productieversie van de Estoque, veel leuker dan zon SUV!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...