Impressie: nieuwe Audi RS6

Audi RS6
Na de onthulling van de nieuwe Audi A6 kijken de liefhebbers van sportsedans al reikhalzend uit naar de komst van de nieuwe Audi RS6.

Dankzij enkele impressiefotos van EDL Design kunnen we ons nu al een beeld vormen van hoe de toekomstige Audi RS6 eruit zou kunnen zien. Op de foto’s zien we de typische RS-kuur met een agressieve voorbumper, honingraad grille en massieve velgen. Ook achteraan mogen we ons aan de kenmerkende RS-stijlelementen verwachten, zo zien we twee ovalen uitlaatpijpen en een diffuser. Het geheel wordt afgewerkt met chromen accenten.

Wat er zich onder de motorkap van de nieuwe Audi RS6 zal afspelen blijft een raadsel. De huidige generatie maakt gebruik van een 5-liter groot V10 blok dat zorgt voor 580 pk en 650 Nm koppel. De volgende generatie zou dezelfde motor kunnen gebruiken met eventueel meer vermogen. De Audi S6 zou daarentegen de motor uit de RS5 adopteren, deze 4.2-liter V8 is goed voor 450 pk en 430 Nm koppel. (Foto’s via: EDL)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Impressie: nieuwe Audi RS6"

  1. bert 04-12-2010 om 12:34

    Echt wel een vette auto, hopelijk doen ze er nog een schepje bovenop qua pk’s… Langs de andere kant zou een reductie van het gewicht bij een gelijk vermogen ook welkom zijn.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...