Video: nieuwe Audi A6

Audi A6 nieuwe
Audi onthulde de nieuwe Audi A6 nog maar net. We hebben bewegende beelden kunnen vinden van deze sedan die de straten weldra zal gaan bevolken.

De nieuwe Audi A6 is een stuk lichter geworden dan zijn voorganger. Hij legt amper 1.575 kg in de schaal wanneer hij met een 2.0 liter TDI-motor wordt uitgerust. Dat is niet enkel goed voor het milieu, maar ook voor het rijgedrag en de prestaties. Om milieuvriendelijkheid nog even in de verf te zetten, zal Audi een hybride-variant van de Audi A6 maken, die over een 2.0 TFSI-motor zal beschikken met 211 pk in combinatie met een elektromotor die 45 pk levert.

Op gebied van looks verrast de Audi A6 niet direct, hij is in feite een kleine Audi A8 geworden. De LED-rails aan de voorkant en het design van de koplampen zijn duidelijk van de pen van een Audi-designer afkomstig en ook de achterkant werd duidelijk beïnvloed door de Audi A8. De zijlijn is nagenoeg identiek aan de zijlijn van de vorige generatie Audi A6.

Geen verrassingen aan de buitenkant dus, maar binnenin weet de Audi A6 dan wel weer te overtuigen met zijn nieuw interieur. Het is grotendeels gelijkaardig aan dat van de Audi A7 Sportback, wat wel degelijk een positieve evolutie is. We zien een zeer groot centraal scherm en de lay-out ziet er ook bijzonder geslaagd uit. Het dashboard kan met ongelooflijk veel materialen bekleed worden, afhankelijk van het budget dat de koper in gedachten heeft. De beginprijs in Duitsland bedraagt €38.500, hier zal hij normaal gezien iets duurder uitkomen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...