Gelekt: nieuwe Mercedes SLK + Video

nieuwe Mercedes SLK 2012
Mercedes heeft per ongeluk de promotievideo van de nieuwe Mercedes SLK te vroeg op het internet gegooid.

En bijgevolg weten we dus al op voorhand hoe de Mercedes SLK anno 2012 er uit zal zien. De wagen krijgt stijlelementen van de nieuwe Mercedes CLS mee, die hem een stuk volwassener maken dan voorheen. Aan de achterkant hebben zijn achterlichten (toch zeker in het donker) behoorlijk wat weg van de SLS AMG. We vinden ook een spoiler terug die de SLK wat sportiever maakt.

In het promotiefilmpje wordt er reclame gemaakt over zo goed als elk aspect van de wagen. Zo zal de nieuwe SLK beschikken over adaptieve koplampen, een LED-rail, een speciaal panoramisch dak en bovendien redelijk wat veiligheidsuitrusting, zoals een systeem dat helpt met remmen voor obstakels. Optioneel kan de wagen uitgerust worden met het AMG-sportpakket, mooiere velgen en een aangepaste bumperkit dus.

Binnenin zien we de middenconsole met twee prominent aanwezige ventilatoren. Het interieur doet wat denken aan het interieur van de SLS AMG, het moge inmiddels duidelijk wezen dat de ontwerpers van de SLK meermaals naar de SLS AMG hebben gekeken toen ze aan hun opdracht begonnen. Alle materialen binnenin zijn volgens Mercedes premium en de interieurverlichting ziet er best aardig uit. Om storende windgeluiden uit de weg te helpen, kan je een soort van plastieken scherm openklappen. Mercedes noemt dit systeem AIRGUIDE.

Aan het concept van de SLK is weliswaar niets gewijzigd. De nieuwe SLK zal net zoals zijn voorgangers een Roadster zijn met een stalen vouwdak. Hierdoor is hij het gehele jaar door bruikbaar. Onder de motorkap zullen zowel zuinige als sportieve motoren liggen, de instapper zou over 201 pk beschikken, het topmodel zal door AMG vervaardigd worden, maar welke motor er precies gebruikt zal worden, is nog niet duidelijk. Wij hopen alvast op de nieuwe 5.5 liter grote V8-motor met 544 pk, maar de kans bestaat dat AMG een 3.5 liter V6-motor zal gebruiken en zal proberen er zo’n 465 pk uit te halen. Er zou volgens de roddels overigens voor het eerst een dieselmotor onder de motorkap gaan liggen die zo’n 200 pk zou leveren.

http://www.youtube.com/watch?v=DkNL7iGvIsY

Deel dit bericht:

3 reacties op "Gelekt: nieuwe Mercedes SLK + Video"

 1. BNNY 03-12-2010 om 18:33

  Proficiat aan Mercedes, wat een positieve progressie! iLike

 2. Niels 04-12-2010 om 12:27

  Wat zal dat geven in de AMG-versie?

 3. MRM 04-12-2010 om 12:40

  Wij hopen alvast op de nieuwe 5.5 liter grote V8-motor met 544 pk, maar de kans bestaat dat AMG een 3.5 liter V6-motor zal gebruiken en zal proberen er zo’n 465 pk uit te halen.

  Zoiets?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...