Reïncarnatie van de Dodge Viper

Dodge Viper
Enkele maanden geleden rolde de laatste Dodge Viper van de band. Volgens een bericht van Detroit News plant Chrysler echter een opvolger die het licht zou zien in 2013.

Het was Ralph Gilles zelf, hoofd van Dodge, die aan Detroit News bevestigde dat de nieuwe Viper groen licht heeft gekregen. Hij deelde ook mee dat de ontwikkeling volledig op schema zit. Gezien de fusie van Chrysler met Fiat, zagen velen een nieuwe Viper gebaseerd op de Alfa Romeo 8C. Gilles drukt die geruchten echter de kop in: er komt geen samensmelting van een Dodge met een Alfa of een Ferrari.

Aangezien Ralph Gilles eveneens aan het hoofd staat van de designafdeling, kon hij zo reeds enkele hints geven over het uiterlijk van de nieuwe Viper:

De plaats van de cockpit ten opzichte van de wielen zal zeer uniek zijn. De nieuwe Viper krijgt een zeer lange neus, zorgend voor een cabine zeer ver naar achteren toe. Er zijn slechts enkele wagens in de industrie die nog met dergelijke proporties gebouwd worden, maar de Viper wordt er een van.

De nieuwe Viper krijgt dus geen Ferrari motor, maar eerder een aanpassing van de 8.4-liter V10 die in de laatste Viper voor een vermogen van meer dan 600 pk zorgde. Geen downsizing dus: size does matter. Toch is de input van Fiat welkom bij de ontwikkeling van de nieuwe wagen. Volgens Gilles heeft Fiat een ongekende ervaring die Dodge kan gebruiken om de wagen meer vergevingsgezind te maken. Zo zou de wagen een groter publiek kunnen bereiken. De nieuwe Viper zal alvast de eerste zijn met een stabiliteitscontrole. (Via: WorldCarFans)

Dodge Viper ACR

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...