Recordjaar voor Belgische automarkt in de maak

Nieuwe Volkswagen Passat
De Belgische automarkt stevent dit jaar af op een recordjaar, het record van 2008 is in zicht.

Dit jaar zal het aantal inschrijvingen van nieuwe personenwagens wellicht rond de 538.000 uitkomen. Daarmee zou het vorige record uit 2008 verbroken worden, toen werden namelijk 535.947 voertuigen ingeschreven. Dat liet Febiac weten in haar maandelijks persbericht over de auto-inschrijvingen. De maand november was een absolute recordmaand, in België werden namelijk 40.537 nieuwe personenwagens ingeschreven. Een stijging van 15,37% ten opzichte van november vorig jaar. De Belgische automarkt is dit jaar al met 15,2% gegroeid, de teller staat momenteel op 518.104 inschrijvingen.

Als er in december 20.000 nieuwe inschrijvingen bijkomen, dan sluiten we het jaar af met ongeveer 538.000 inschrijvingen, een absoluut record. Niet enkel de verkoop van personenwagens zit in de lift, ook de bedrijfsvoertuigen doen het goed. In november was er een groei van 14,5% voor de lichte bedrijfsvoertuigen en 46,3% voor de zware bedrijfsvoertuigen (+16 ton). In de markt van de personenwagens blijft D’ieteren de marktleider, de invoerder van de merken van de VW-Groep behaalde in november een marktaandeel van 20,08%, vorig jaar was dat nog 18,27%. (Via: De Tijd)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...