Nieuwe Opel Combo door Fiat geproduceerd

Opel Combo
Fiat en Opel hebben een overeenkomst ondertekend die zegt dat Fiat vanaf december 2011 voertuigen zal leveren aan Opel.

De voertuigen die geleverd worden moeten de huidige Opel Combo vervangen en zullen afgeleiden zijn van de Fiat Doblo. Die wordt momenteel gebouwd in de Tofas-fabriek in Turkije. Ook de toekomstige Opel Combos zullen dus daar vandaan komen. De wagens zullen vanaf januari 2012 verkocht worden in Europa en de VS.

De naam Combo zal behouden blijven voor dit nieuwe model. De Combo is het kleinste bedrijfsvoertuig dat Opel aanbiedt (tenzij je de Corsa Van als bedrijfsvoertuig beschouwt) en zal onder meer als bestelwagen geleverd worden, maar het zal ook mogelijk zijn een personenwagen van de Combo te bestellen.

Het programma zou in het totaal 250.000 wagens moeten omvatten, de eerste levering van maximum 6.000 wagens vindt plaats in 2011. Bij de ontwikkeling van dit nieuwe model zullen niet enkel ingenieurs en ontwerpers van Fiat betrokken zijn, maar ook de mensen van Opel zullen hierbij helpen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...