Video: Ferrari 458 Italia vs Ducati 1198S

Ferrari 458 Italia vs Ducati 1198S
Ferrari staat wereldwijd bekend om zijn sportwagens, maar Ducati krijgt minder aandacht. Desondanks worden zij de Ferrari’s op 2 wielen genoemd, eens kijken hoe de paradepaardjes van beide het tegen elkaar opnemen!

De vergelijking is uitgevoerd door de Amerikaanse collega’s bij Motortrend, vandaar dat ze uiteraard beginnen met een dragstrip race. Ondanks het feit dat de Ferrari geen trage slak is zal menig autoliefhebber wel begrijpen dat de Ducati eerder aan het einde is. Eerder is trouwens nogal zacht uitgedrukt, zo getuige de beelden. Gelukkig neemt men beide bolides daarna mee naar een echte racetrack, waar een Ferrari al beter tot zijn recht komt. Voor de uitkomst van de racesessie op het circuit moet je zelf maar eens kijken.

De prachtige Ferrari 458 in het Giallo Fly geel – wat trouwens de originele kleur was in het verleden voor de Scuderia – doet al een tijdje menig harten sneller slaan. De heftige V8 gaat door tot 9000 toeren/min en voorziet de gelukkige achter het stuur van 571 pk en een topsnelheid van 325km/u. Een sprint naar het eerste honderdtal is reeds voorbij na 3,4 seconden. Dankzij de slimme boordcomputer en verschillende racesettings maakt Ferrari met de 458 het racegevoel voor iedereen beschikbaar, zo worden foutjes direct gecorrigeerd en kan je blijven gassen in je sportwagen. Nadeel van al deze elektronica is het gewicht, zo brengt de Italia 1.560 kg in het schaaltje, een echte dikkerd in vergelijking met de Ducati.

Die Ducati beschikt over een 1,2-liter V2 met 170pk, die op zijn beurt doorgaat tot net geen 10.000 toeren/min. Een wereld van verschil lijkt het wel als we gewoonweg de krachtcijfers vergelijken, maar de Ducati weegt slechts 200 kg. Voor de prijs van € 25.000 ben je reeds eigenaar van deze Ferrari op 2 wielen, waar je € 200.000 betaald voor een exemplaar met 4 wielen. Uiteraard zijn beide testpiloten de beste in hun soort, verwacht dus niet dat je na aankoop direct wat kan gaan racen tegen een 458 Italia op circuit.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...