Porsche Cajun gaat in productie

Porsche Cajun rendering
De kogel is door de kerk, Porsche heeft laten weten dat het een zesde model zal introduceren in de vorm van een compacte SUV.

Porsche wil met een kleinere, goedkopere SUV mikken op jongere klanten die zich geen Cayenne kunnen permitteren. Je moet echter niet gaan hopen dat je als twintiger meteen met een Cajun zal kunnen starten. Aangezien er een Porsche badge op de neus zal prijken, zal je een mooie premie moeten betalen bovenop de Audi Q5. Inderdaad, Porsche zal het zelf nog niet willen bevestigen, maar de Porsche Cajun zal zijn onderstel en allerlei componenten delen met de Audi Q5.

De komst van de kleine SUV is volgens Porsche de manier om de groei van het bedrijf te garanderen. Het bedrijf wil namelijk zijn verkoop tegen 2014 verdubbelen tot 150.000 voertuigen per jaar. Walter de’Silva is verantwoordelijk voor het design van de Cajun. Het model zal het moeten opnemen tegen de BMW X3, Mercedes GLK, Audi Q5 en Range Rover Evoque.

Porsche Cajun Impressie

Deel dit bericht:

3 reacties op "Porsche Cajun gaat in productie"

 1. Ikke 01-12-2010 om 13:25

  Zou eigenlijk een pak goedkoper moeten zijn dan de concurrenten gezien de lichtblokken met zowat elk huidig Porsche model gedeeld worden.

  Ook anderen onderdelen als radiatorroosters, portieren, spiegels e.d. roepen een duidelijk déjà vu gevoel op …

  Not the laziest design departement, eenvoudigweg geen design departement. Juist eens aan een model trekken of er eentje opblazen.

  Wat uiteraard ook weer scheelt in de kosten …

 2. PJS 01-12-2010 om 13:29

  Dit is wel nog maar een impressie van de Cajun, het uiteindelijke model zal er dus anders uit zien.

  Dat Porsche ook op de centen let is logisch, de consument moet echter geen lagere prijzen verwachten. 😉

 3. Mrnix 01-12-2010 om 16:28

  Porsche = kwaliteit

Reageer

Reactie aan het plaatsen...