Er komt een Lancia Stratos GT2

Lancia Stratos GT2
Komt de heetste revival van 2010 ook als GT2 racebolide? Jazeker!

Toen de eerste geruchten over de nieuwe Stratos de kop opstaken werd het op algemeen gejuich onthaald. Toen bekend werd dat het om een one-off zou gaan, gefinancieerd door een Duitse onderdelengoeroe werd het enthousiasme terug wat minder. Maar Lancia had de positieve sfeer goed opgemerkt, en zou toch met een beperkte serieproductie starten. Hoe de vork nu aan de steel zit is nog steeds niet volledig duidelijk, maar we verwachten op het autosalon van Genève toch wel het grote nieuws van de serieproductie.

Naast die nieuwe versie van de Stratos is er vanaf heden ook een GT2 variant op de wereld losgelaten, zo getuige de modelfoto’s op schaal 1/8, ter verkrijgen bij Amalgan. Verantwoordelijk voor deze GT2 variant zijn de heren van Danisi Engineering. Deze hebben in het verleden hun strepen meer dan verdiend met trackgeoriënteerde varianten te bouwen voor Fiat, Alfa Romeo en Pininfarina. De nieuwe Stratos is motorisch gebaseerd op de Ferrari Scuderia, wat goed is voor 530 pk en 500 Nm uit een brute V8. Hoeveel pk de GT2 versie zal krijgen is nog niet bekend, deze worden afgesteld door de FIA zodat alle wagens die deelnemen aan dit klassement met gelijke wapens strijden. Met de komst van een racevariant lijkt de toekomst van deze heerlijke Stratos toch al wat meer slagzeker, laten we nu maar hopen dat de serieproductie er ook van komt! (Via TS)

Lancia Stratos GT2

Lancia Stratos GT2

Lancia Stratos GT2

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...