Novitec brengt de Abarth 500 naar 212pk

Abarth 500 door Novitec
Voor wie een Fiat 500 nog niet genoeg plezier brengt is er nog de Abarth. Wie daarmee nog niet genoeg heeft kan vanaf heden langs bij Novitec.

De Duitse tuner die exclusief Italiaanse bolides voor zijn rekening neemt, laat zich weer kennen op hun bekende manier. Met enkel opzichtige aanpassingen zijn ze niet tevreden, ook het motorblok moet eraan geloven. Standaard voorziet Abarth 135 pk, maar Novitec voegt daar maximaal 77 pk bij. Toekomstige kopers hebben keuze uit verschillende powerpacks en daarnaast nog een heel arsenaal aan nieuwe velgen, interieur en andere aanpassingen.

Met het NT4-Corse pack wordt de 1.4 T-Jet opgewaardeerd tot maximaal 212 pk voor een kostprijs van € 3.000. Verantwoordelijk voor deze extreme toename aan kracht is voornamelijk de nieuwe turbo, dit in samenwerking met nieuwe luchtinlaten, een nieuw uitlaatsysteem en enkele aanpassingen aan het motormanagement. Behalve bijna 50% meer vermogen is ook de toename van het koppel best indrukwekkend, zo krijgen we nu 325 Nm koppel in plaats van 206 Nm. Stoplichtsprintjes vanuit stilstand tot 100km/u zijn voorbij in 7 seconden, topsnelheid van deze brutale Cinquecento ligt op 223km/u.

Behalve al dat extra motorgeweld is ook het uitlaatgeluid aangepast, omdat het nieuwe nu volgens Novitec beter bij de wagen past. Ook de ophanging en schokdemping werd gewijzigd, de 500 hangt nu 35 mm lager bij de grond. Kostprijs hiervan is niet bekend, maar voor matzwarte of zilveren 17″ of 18″ velgen betaal je wel € 1.100.

Om het geheel volledig af te werken voorzien de heren van Novitec nog een nieuwe spoilerlip, uiteraard in het carbon. Behalve voor het brute uiterlijk worden hiermee de aerodynamische eigenschappen verbeterd, voornamelijk handig bij hogere snelheden. Als kers op de taart vermeld het persbericht nog dat de verdere ontwikkeling van de Abarth 500 nog bezig is, dus mogen we in de toekomst nog heftigere waarden verwachten? Ook voor de gewone 500’s voorziet de Duitse tuner aanpassingen in alle mogelijke vormen.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Novitec brengt de Abarth 500 naar 212pk"

  1. TDB 30-11-2010 om 10:54

    Vrij hevig!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...