Nieuwe topman bij Bentley

Bentley Logo
Wolfgang Dürheimer wordt de nieuwe topman bij Bentley. De man had eerder reeds een hoge functie bij Porsche.

Het is een weinig verrassende zet, aangezien Bentley & Porsche beiden onderdeel zijn van de Volkswagen groep. De 52-jarige Dürheimer was recent nog het leidinggevend figuur bij de R&D-afdeling van Porsche, al heeft hij reeds een langere carrière achter de rug. In de jaren ’80 werkte de man nog voor de afdeling productontwikkeling van BMW’s tweewieler divisie. Na zijn overplaatsing naar Porsche stond Dürheimer aan het hoofd van het 911-gamma in 1999. Hij is daar bovendien lid van de raad van bestuur sinds 2001.

Dürheimer (zie onder) zal zijn job bij Bentley starten in februari. Hij vervangt daar Dr. Franz-Josef Paefgen die na 8 jaar de functie te bemannen met pensioen gaat. Paefgen was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Bugatti Veyron en zegt na zijn pensioen adviseur te blijven van Bentley & Volkswagen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...