Audi onthult TT GT4

Audi TT GT4
Dit weekend vond in Shanghai de finale plaats van het DTM-kampioenschap. Het was een ideale gelegenheid voor Audi om de TT GT4 voor te stellen.

Het DTM-kampioenschap werd gewonnen door de Schot Paul di Resta, rijder voor Mercedes AMG. Audi veroverde echter ook de aandacht met het TT GT4 concept, een betaalbare racewagen beschikbaar vanaf 2012. De styling van het model is geïnspireerd door de TT RS, maar er zijn natuurlijk meerdere aanpassingen gebeurd. Zo beschikt de wagen over een rolkooi, versterkte brandstoftank en carbonelementen die gebruikt zijn voor de motorkap, deuren en koffer. Om nog meer gewicht te besparen, zijn ook de ramen vervaardigd uit kunststof.

Het vermogen zal hoogstwaarschijnlijk komen van dezelfde vijfcilinder TFSI motor die onder de motorkap ligt van de Audi TT RS en zoals aangekondigd, binnenkort in de RS3. Het vermogen bedraagt 340 pk en de motor zou gelinkt zijn aan een S-tronic (DSG) versnellingsbak en een sperdifferentieel. Dat vermogen verschilt niet van de originele wagen, maar met het aanzienlijk lagere gewicht zal de wagen opmerkelijk vlotter over het circuit scheuren.

Prijzen zouden starten vanaf 120.000 euro. Hiermee is de wagen voor een brave huisvader geen koopje, maar je krijgt er wel een echte racer voor terug. In de racewereld is dat bedrag voor een kant-en-klare racewagen bovendien zeer competitief. Audi plant zowel verkopen in China als Europa, gezien de populariteit van motorsport in die gebieden. Hoe de wagen rijdt weet voorlopig enkel Frank Biela, ex-kampioen van het British Touring Car Championship. Hij mocht enkele demonstratierondes rijden over het stratencircuit van Shanghai. (Via:AutoCar)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...