Teaservideo: nieuwe Audi A6

Teaser nieuwe audi a6
Na een eerste teaser begin november komt Audi nu met een nieuwe teaservideo. De onthulling staat gepland voor woensdag 1 december.

Update: De nieuwe Audi A6 is ondertussen officieel.

De teaservideo toont ons niet erg veel, maar wie Audi een beetje volgt weet dat we niet meteen verrast zullen worden door het design van de nieuwe A6. Vermoedelijk krijgt de nieuwe generatie A6 de trekken van de recent gelanceerde A7 en A8. Daarbij zal de familieneus met de gebogen LED-rail ongetwijfeld weer de belangrijkste vernieuwing zijn. Ook achteraan verwachten we banden met de A7, het interieur zou dan weer vooral door de A8 beïnvloed worden.

Onder de motorkap verwachten we ook geen verrassingen. De instapper wordt een 2-liter grote TDI met 136 pk, gevolgd door dezelfde motor met afhankelijk van de fiscale smaak 163 of 170 pk. Wie voor een V6 TDI kiest kan dan weer kiezen tussen 190 of 240 paarden. Aan benzinezijde stap je in met de 2.0 TFSI met 170 pk, terwijl de 2.8 V6 benzine voor 190 of 220 pk zorgt. De 3.0 TFSI wordt vermoedelijk voorlopig de topmotorisatie met 290 of 333 pk. De onthulling is gepland voor 1 december, waarna de nieuwe A6 zijn opwachting zal maken op het autosalon van Detroit.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...