Porsche toch niet naar Formule 1

Porsche 804 F1
In oktober ging de geruchtenmolen aan het draaien toen Audi en Porsche rond de tafel gingen zitten om een F1-intrede te bespreken. De nieuwe topman van Porsche maakt nu echter komaf met die speculatie.

Eerder dit jaar zei diezelfde man, Matthias Müller, dat Audi en Porsche de mogelijkheid nader zouden bestuderen. Het hoofd van de R&D afdeling, Wolfgang Durheimer, zei ook dat Porsche het zich kan “veroorloven” een eigen team te hebben in de koninginnenklasse van de autosport. Nu is echter duidelijk dat de gesprekken op niets zijn uitgedraaid.

In een interview met de Duitse krant Westfalen Blatt zei Müller namelijk het volgende :

Formule 1 is een rijderskampioenschap, met de focus op de sponsors. De autofabrikanten komen slechts op de tweede plaats. Voor ons is dit een duidelijk nadeel. Een tweede minpunt aan dergelijke investering op lange termijn is de onzekerheid over de toekomstige regels in de racecategorie. Als de Volkswagen groep toch geïnteresseerd zou zijn, dan is Porsche wel de duidelijke keuze.

Porsche deed reeds Formule 1 intredes in de jaren ’50 en ’60. Nadien leverde de autobouwer in de jaren ’80 motoren aan McLaren. Het meest recente F1-project van Porsche was de geplande samenwerking met Arrows in 1991, die helaas faalde. (Via: WorldCarFans)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...