Jaguar XFR Stratstone Le Mans Limited Edition

Jaguar XFR Stratstone Le Mans Limited Edition
Speciale edities uitbrengen is duidelijk hip in autoland, want iedereen doet het! Jaguar brengt nu naast zijn XF Black Pack de XFR Stratstone Le Mans editie uit.

Deze speciale editie is exclusief gebouwd voor de Britse dealer Stratstone, die eveneens aan de top van de verkoopscijfers staat op het Britse vasteland. Zo heeft deze groep meer dan 23 verkoopspunten en daarvoor doet Jaguar wel graag eens iets extra. Van deze Le Mans versie zijn er 50 exemplaren beschikbaar, waarvan er voor elke aankoop £100 gedoneerd zal worden aan de Britse strijdkrachten. Een eenvoudige rekensom levert ons dus dat deze Jaguardealer een som van £5000 zal doneren aan de boys, ondermeer in Afganistan.

De aanpassingen blijven enkel optisch, maar niet dat een XFR op gelijk welk vlak kracht tekort komt. De toekomstige klant heeft keuze uit 2 kleuren, wit (“Polaris White”) of zwart (“Midnight Black”). Overigens krijgt men enkele accenten in het chromé, 20″ glossy velgen en rode opvallende – maar vooral krachtige – remschijven.

Aan de binnenzijde krijgen we een overvloed aan badges en emblemen, waardoor niemand nog zou kunnen twijfelen over jou speciale editie van de XFR. Zoals gewoonlijk krijgen we van Jaguar een interieur waar we enkel maar kwalitatieve materialen terugvinden. Zo schuwt men het gebruik niet van ondermeer pianolak, alcantara en lederen -goedzittende- stoelen met constrasterend stitching.

Krachtbron blijft de heftige 5-liter V8 waar we al aardig kennis mee konden maken. Maximaal krijgen we 510 pk ter beschikking waarmee een sprint van 0 tot 100km/u alreeds gedaan is na 4,7 seconden, topsnelheid ligt op 250km/u, dankzij het Gentlemen’s Agreement. Het verbruik van zo’n heftige vierdeurssedan ligt rond de 13 liter/100km, maar daar zal niet de zorg wezen van een XFR eigenaar.

Mocht je interesse hebben in deze Stratstone Le Mans editie dan zal je toch het Kanaal overmoeten, want de dichtste dealer voor ons ligt in het Verenigde Koninkrijk. Een prijs is niet bekend, maar voor een gewone XFR ben je hier minstens € 92.000 kwijt.

Jaguar XFR Stratstone Le Mans Limited Edition

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...