Er komt een Porsche Panamera Diesel

Porsche Panamera
Porsche CEO Matthias Müller heeft vandaag bevestigd dat het merk midden 2011 een dieselversie van de Panamera zal lanceren.

Müller verwijst graag naar het succes van de Cayenne diesel en wil het succes graag herhalen door ook een dieselmotor in de Panamera te voorzien. Porsche zal vermoedelijk opnieuw kiezen voor de 3-liter TDI motor van Audi met 240 pk en 550 Nm koppel. De motor zal gekoppeld worden aan een achttraps automaat en zou de Panamera in 7 seconden van 0 naar 100 km/u laten sprinten.

Naast een dieselmotor voor de Porsche Panamera, wordt er volgens Müller bij Porsche nog steeds duchtig gesproken over de komst van de Porsche Cajun, de instap-Cayenne. Erg veel wou de Porsche CEO hier nog niet over kwijt, alleen zou het licht groener staan dan voorheen. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Er komt een Porsche Panamera Diesel"

  1. Tim 25-11-2010 om 14:03

    Binnekort ook een diesel in de 911? Liever niet!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...