Officieel: Facelift Opel Corsa

Opel Corsa Facelift
In 2010 werden het stuur, het chassis en het motorengamma van de Opel Corsa onder handen genomen, nu is het uiterlijk aan de beurt.

Aan de voorzijde werd de Opel Corsa hertekend zodat hij nu onmiskenbaar een lid is van de Opel-familie. De proportie van de grilles boven- en onderaan werd hertekend zodat de Opel Corsa een stuk sportiever voor de dag komt. Het onderste rooster werd breder en hoger, wat de wagen een bredere uitstraling geeft. Het honinggraat motief van de grille vervangt de horizontale spijlen. Het Opel-logo zit vervat in een chromen strook.

De koplampen zijn een stuk strakker geworden dan de vorige koplampen en beschikken over een vleugelvormige dagrijverlichting, die we kennen van de Opel Insignia en de Opel Astra. Ook de achterklep van de Opel Corsa werd hertekend, maar dit nieuwe design levert wel een vreemde achterkant op.

Om de wagen nog wat sportiever te kunnen maken, zijn er 6 nieuwe lichtmetalen velgen aan de optielijst toegevoegd. Voor ieder wat wils dus. Het nieuwe Linea-Pack biedt de mogelijkheid de wagen te personaliseren met twee witte strepen die over het koetswerk heen lopen. Opel verwacht deze optie vooral aan jonge consumenten te slijten.

Opel voegt een zuinige motor toe aan het bestaande gamma. Het gaat om een 1.3 liter grote dieselmotor die 95 pk levert en standaard uitgerust wordt met een start/stop-systeem. Het gemiddelde verbruik komt daardoor neer op 3,5 liter diesel per 100 km en de schadelijke CO2-uitstoot blijft beperkt tot 94 gram CO2 per km. De topmotor is nog steeds de 192 pk sterke motor die in de OPC-versie van de Corsa ligt.

Aan de binnenkant werden er materialen geselecteerd die hoogwaardiger zijn dan voorheen. Bovendien is dit model op verschillende manieren personaliseerbaar. Het interieur kan zeer kleurrijk aangekleed worden met onder meer contrasterende kleuren. Op gebied van technologie is er een nieuw 5″ aanraakscherm dat voor de navigatie en het entertainment zorgt.

Van de Corsa werden er de voorbije 3 jaren zo’n 400.000 exemplaren verkocht. Dit model staat garant voor 27% van de verkopen van Opel. Het model is beschikbaar als driedeurs, maar ook als vijfdeurs en biedt één van de ruimste interieurs in zijn segment. De Opel Corsa kan met het FlexFix fietsendrager-systeem worden uitgerust en bovendien ook met een verwarmd stuur, iets waar de concurrentie niet over beschikt.

Lees hier onze rijtest van de pré-facelift Opel Corsa.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Facelift Opel Corsa"

  1. PJS 29-11-2010 om 11:56

    Zijn dat de koplampen van de Meriva?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...