Ford Focus Coupe

Ford Focus Coupé
De terugkeer van een legende: een Ford coupé! Aan het Britse AutoExpress werd exclusief onthuld dat Ford werkt aan een rivaal voor de Volkswagen Scirocco.

Sinds de Ford Cougar uit het gamma verdween in 2002, heeft Ford met lede ogen moeten aanzien hoe de sexy Scirocco de markt voor coupés inpalmde. Ford werkt nu echter aan een concurrent, gebaseerd op de Focus van de nieuwste generatie. De Focus coupé zal debuteren op het autosalon van Detroit in januari en sluit aan bij de nieuwe ‘World Car’-strategie van Ford : eenzelfde wagen voor de hele wereld.

Het hoofd van de designafdeling bij Ford, Martin Smith, verwoordde het als volgt

Ons plan was altijd succesvol te zijn met onze basismodellen. Nu we daarin geslaagd zijn, kunnen we beginnen aan meer gewaagde creaties. Op het autosalon van Detroit zal alles duidelijk worden.

Een insider bekrachtigde deze woorden :

Designers hebben het hele jaar door gewerkt aan het coupé concept. Als inspiratie hadden zij foto’s van de legendarische Ford Capri aan de muur hangen.

Toch zou het hier niet gaan om een retro design, maar is deze Ford Focus Coupé wel de spirituele opvolger van de Ford Capri. De wagen zou eerder lijken op de Focus ST die voorgesteld werd in Parijs, maar dan uitgerekt en verbreed. Vooraan krijgt de wagen een enorme grille, terwijl achteraan de ruit steil omhoog loopt. Een knikje naar de Capri uit het verleden zijn de opmerkelijke C-stijlen. LED voorlichten, enorme velgen en een centrale uitlaat maken het geheel compleet.

Onder de motorkap zou een 2.0-liter EcoBoost turbomotor komen te liggen, zorgend voor een vermogen van ongeveer 250 pk. Die kracht wordt volledig overgebracht op de voorwielen. Een systeem zoals Revo Knuckle bij de Focus RS moet onderstuur vermijden. Een sprint van 0-100km/u lukt in 6 seconden en de topsnelheid zou 250km/u bedragen. Er zal gesleuteld worden aan de inlaat en de uitlaat om een zachte toon te bekomen bij weinig gas en een hardcore sound in de hoge toeren.

Voor wie het minder hevig mag, zullen ook andere motorisaties aangeboden worden. Meer details volgens ongetwijfeld in Detroit, hoewel een productieversie hoogstwaarschijnlijk niet eerder komt dan begin 2012.

Lees hier onze rijtest met de Ford Focus RS.
Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Scirocco.

Ford Focus Coupé

Deel dit bericht:

3 reacties op "Ford Focus Coupé"

 1. Chuwie 24-11-2010 om 1:08

  Is al wat beter dan de vw sirocco 🙂

 2. prebn 24-11-2010 om 12:26

  prebenstyle!

 3. ixke 24-11-2010 om 12:40

  zoals leerdammerrrr
  lekker, ècht lekkerrrrr

Reageer

Reactie aan het plaatsen...