Saab vanaf 2011 klaar voor China en Rusland

Saab 9-5
Saab wil vanaf 2011 starten met de verkoop van zijn modellen in China en Rusland.

Tot de lancering van de nieuwe 9-3 eind 2012 zou het jaarlijks maar om een duizendtal voertuigen gaan. Het aantal dealers ligt nog niet vast, maar CEO Jan Ake Jonsson wil graag vertegenwoordigd zijn in vijf à zes Chinese steden, wat het totaal op 10 à 15 dealers moet brengen. Saab wil daarnaast ook in Rusland voet aan wal zetten, tegen het einde van dit jaar moeten de plannen van Saab voor China en Rusland volledig duidelijk zijn.

Saab denkt ook aan een mogelijke productiefaciliteit in China, daarbij denkt het vooral aan de productie van de volgende generatie 9-3. De 9-5 en 9-4X zouden sowieso geïmporteerd worden. Volgens Victor Muller moet Saab jaarlijks 10.000 voertuigen verkopen in China voordat het interessant zou worden om lokaal te gaan produceren. Het merk start trouwens vanaf april met de productie van de 9-4X voor Noord-Amerika, de Europese modellen worden pas vanaf augustus geproduceerd. De komst van een dieselmotor in de 9-4X is trouwens nog niet zeker. (Via: AutoNews)

Saab 9-4X

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...