Officieel: Toyota RAV4 EV

Toyota RAV4 EV
Toyota heeft de elektrische versie van de Toyota RAV4 voorgesteld. De wagen kan zo’n 160 km ver geraken, enkel en alleen op elektriciteit.

De Toyota RAV4 EV werd gebouwd door Toyota in samenwerking met Tesla. Te wijten aan de batterijen die nodig zijn om de wagen aan te drijven, weegt de RAV4 EV zo’n 100 kg meer dan een Toyota RAV4 met V6-motor. De batterijen kunnen zo’n 30 kWh output leveren en daardoor kan de wagen zo’n 160 km rijden zonder te moeten bijladen.

Hoelang het laden precies duurt, is nog niet duidelijk. Tegen 2012 zou de RAV4 EV op de markt moeten komen, ondertussen zijn er 35 exemplaren beschikbaar die voor testdoeleinden dienen. Optisch valt de RAV4 EV van een Toyota RAV4 te onderscheiden aan zijn kleinere grille vooraan die de wagen aerodynamischer moet maken en dankzij behoorlijk wat EV-badges. (via CS)

Lees hier onze rijtest met de Toyota RAV4.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...