Opel Antara Facelift
Opel heeft de Opel Antara een update gegeven. De Antara krijgt nieuwe motoren, een aangepaste look en een opgewaardeerd interieur.

De opvallendste veranderingen vinden we in het motoraanbod van de Opel Antara. Het vernieuwde aanbod omvat enkel nog maar EURO 5 motoren, die niet alleen zuiniger zijn maar ook betere prestaties leveren. Het gaat om een nieuw ontwikkelde 2.2 CDTI turbodiesel die met 163 of 184 pk beschikbaar zal zijn, respectievelijk 36 en 34 pk krachtiger dan hun voorgangers. De versie met 163 pk is beschikbaar met voorwiel- of vierwielaandrijving, de versie met 184 pk krijgt standaard vierwielaandrijving. De motoren worden standaard aan een manuele zesbak gekoppeld maar je kan optioneel kiezen voor een zestraps automaat. Aan benzinezijde vinden we een 2.4-liter viercilinder met 170 pk. Ook deze is zowel met voorwiel- als vierwielaandrijving beschikbaar en kan zowel met handbak als automaat gekocht worden.

Om de dynamische rijeigenschappen te garanderen heeft de nieuwe Antara een actief chassis gekregen. Aan de buitenkant vinden we een nieuw radiatorrooster met het nieuwe Opel logo, waardoor hij onmiddellijk erg herkenbaar is. De mistlampen en de verchroomde details geven de Antara daarnaast een krachtigere uitstraling. Achteraan vinden we nieuwe achterlichten terug, terwijl je optioneel voor 19″ velgen kan kiezen. Binnenin is er plaats voor een nieuwe middenconsole met extra opbergmogelijkheden, een verbeterd wijzerpaneel en chique interieur verlichting die het interieur een stuk hoogwaardiger maken. De Antara kan voortaan ook uitgerust worden met een elektrische parkeerrem en het Hill Assist System.