Nieuwe VW Microbus op komst?

VW Sambabus
Iedereen herinnert zich de VW Samba Bus uit de jaren ’50 en ’60. Het busje groeide uit tot een icoon en kreeg ook wel de bijnaam hippie van. Volgens geruchten is er een opvolger op komst.

Het Britse Auto Express rapporteert dat Klaus Bischoff, hoofd van de designafdeling bij Volkswagen, vindt dat een reïncarnatie van de klassieke VW Bus tot de kerntaken van zijn job behoort. Dit gerucht ging al eerder de ronde en aangezien de New Beetle al meer dan 10 jaar rondrijdt, is het tijd voor Volkswagen om een andere legende te herintroduceren.

Er waren reeds plannen om een productieversie aan te bieden van het VW Microbus concept, dat heel wat enthousiasme opwekte op het autosalon van Detroit in 2001. Kostenoverwegingen brachten dat idee echter ten val. Maar nu is er volgens Bischoff dus opnieuw hoop! De ontwerpafdelingen van Volkswagen over de hele wereld kregen alvast de taak hun ideeën mee te delen. Een concept wordt verwacht in 2012. In tegenstelling tot de New Beetle, die toch wat geflopt heeft, hopen we dat de nieuwe campervan wél in staat is tot het oproepen van nostalgische herinneringen.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Nieuwe VW Microbus op komst?"

  1. bengelke 25-11-2010 om 18:32

    Hopelijk maken ze niet dezelfde fout as bij de kever, en make ze hem niet te duur

Reageer

Reactie aan het plaatsen...