BMW X3 volgens Audi geen bedreiging voor Q5

Nieuwe BMW X3
Volgens Johan de Nysschen, hoofd van Audi Amerika, vormt de nieuwe BMW X3 geen bedreiging voor de Audi Q5.

Johan de Nysschen verwacht meer bepaald geen daling van het verkoopvolume van de Q5. Sterker nog, hij verwacht volgend jaar meer Q5’s te verkopen dan dit jaar. De verkoop van de Q5 in de VS steeg dit jaar met 77% tot 18.735 stuks. Eind dit jaar staat de BMW X3 in de showrooms in de Verenigde Staten, de eerste leveringen worden begin volgend jaar verwacht. Volgens de Nysschen vormt dit helemaal geen probleem, door de beperkte voorraad van de Q5 loopt Audi volgens de Nysschen maandelijks zelfs 1.000 verkopen mis in de VS.

De eerste generatie BMW X3 is al sinds 2004 beschikbaar in de Verenigde Staten, hij was meteen de eerste premium midi-SUV op de markt. De vraag naar het verouderde model is dit jaar wel met 2,7% gedaald tot 5.135 verkochte exemplaren. De introductie van het nieuwe model zal ongetwijfeld een positief effect hebben op de verkoop. (Via: AutoNews)

Audi Q5

Deel dit bericht:

1 reactie op "BMW X3 volgens Audi geen bedreiging voor Q5"

  1. bob 22-11-2010 om 19:30

    te recht denk ik! ik vond de vorige X3 echt lelijk en ik vind hem nog altijd lelijk! Als ik kon kiezen pakte ik de audi! mr ja dat kan ik niet 😀

Reageer

Reactie aan het plaatsen...