Pagani C9 krijgt AMG-motor op maat

Pagani_C9
Het Italiaanse Pagani heeft een kort bericht uitgezonden omtrent de motor in de toekomstige C9.

Naar aanleiding van de recente artikels die gepubliceerd werden in de pers over de Pagani C9, wilden Pagani Automobili en de AMG divisie van Mercedes een en ander duidelijk maken. Het bedrijf wou het volgende kwijt:

De motor die in de Pagani C9 zal huizen is geen afgeleide van de AMG V12 motor die ontwikkeld werd voor de SL65 Black Series. Omgekeerd geldt dat ook: de AMG V12 in de SL65 Black Series is niet afgeleid van de motor die op dit moment in ontwikkeling is voor de Pagani C9. De wagens zijn zeer verschillend in karakter en opzet, wat vraagt om een unieke motor voor elk model. De krachtbron moet die verschillen duidelijk maken via zijn karakteristieken en gedrag. De Pagani C9 krijgt dus een op maat gemaakte motor van Mercedes-AMG GmbH.

Eerder berichtten we reeds dat de C9 een vermogen zou krijgen van zo’n 700pk. Het koppel zou de grens van 1000Nm kunnen overschrijden. Het wordt voorlopig afwachten wat daarvan in huis komt. (Via: WorldCarFans)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...