Officieel: Lamborghini LP 570-4 Spyder Performante

Lamborghini Gallardo LP570-4 Spyder Performante
Lamborghini lanceert in LA de Gallardo LP 570-4 Spyder Performante, de cabrioversie van de LP 570-4 Superleggera.

In vergelijking met de Gallardo LP 560-4 Spyder is de Spyder Performante 65 kilogram lichter, wat het totale gewicht op 1.485 kilogram brengt. Onder de motorkap vinden we een 5.2-liter V10 met 570 pk en 540 Nm koppel, waardoor de Spyder Performante van 0 naar 100 km/u sprint in 3,9 seconden. De topsnelheid bedraagt 324 km/u. Dat Lamborghini het meent met gewichtsbesparing merken we aan het veelvuldig gebruik van Carbon Fiber Reinforced Plastic (CFRP) en enkele kleine details, zo wordt 13 kilogram bespaard door nieuwe 19″ velgen met Pirelli P Zero Corsa sportbanden te gebruiken.

Ook in het interieur werd gewicht bespaard, zo zijn de middenconsole, de deurpanelen en de schakelpook uit koolstofvezel vervaardigd. Het hoogwaardige materiaal werd daarnaast ook gebruikt in de sportstoelen, die met lichtgewicht Alcantara werden bekleed. De gewichtsbesparing wil niet zeggen dat de Spyder Performante volledig kaal is, standaard krijg je airco en elektrische ruiten. Het Alcantara leder krijgt steeds contrasterend stiksel en voor de lakkleur kan er gekozen worden tussen Midas Geel, Borealis Oranje, Telesto Grijs, Noctis Zwart en Monocerus Wit.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...