“Alfa Romeo te koop voor 20 miljard”

Alfa Romeo
Kwestie van duidelijk te maken dat enkel een waanzinnig bod Marchionne kan overtuigen.

Fiat CEO Sergio Marchionne is als goed zakenman natuurlijk niet doof voor grote bedragen. Laat ons duidelijk zijn: Alfa Romeo staat niet te koop, maar als een gigantisch bedrag geboden zou worden wil Marchionne wel praten. Alfa Romeo is momenteel van te grote waarde voor Fiat, al heeft het voor Marchionne wel maar één kans om er wat van te maken. Alfa Romeo werd binnen Fiat Groep tussen de merken Abarth en Maserati geplaatst en moet kernwaarden als kwaliteit, techniek en design uitdragen. Een Amerikaanse marktintroductie moet ervoor zorgen dat Alfa Romeo het enige echte zelfstandige Italiaanse premium merk binnen de Fiat Groep wordt.

Ook de analisten zijn het eens met Marchionne en vinden dat Alfa Romeo erg lucratief en kansrijk kan zijn binnen de groep. Als een doorstart zou mislukken, valt echter niet uit te sluiten dat het Milanese merk in de etalage zal belanden. Ook Ferdinand Piëch lijkt het naderhand te begrijpen, na zijn verschillende uitspraken die zinspeelden op een eventuele verkoop aan de VAG groep, reageert hij nu met: “We zullen het over een paar jaar opnieuw bekijken.” Wordt ongetwijfeld vervolgd… (Via: AutoEdizione)

Alfa Romeo Giulietta QV

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...