Ultralicht design: Volvo Air Motion

Volvo Air Motion
Volvo zal op het autosalon van Los Angeles een schaalmodel van de Volvo Air Motion tonen, het model doet mee aan een designwedstrijd.

De Volvo Air Motion zou minder dan 450 kilogram moeten wegen, wat lichter is dan een Formule 1 wagen. Het idee van de Volvo Air Motion bestaat er dan ook uit om het gewicht en de complexiteit te minimaliseren en tegelijk het rijplezier te maximaliseren. De Air Motion werd uit koolstofvezel vervaardigd en maakt gebruik van een motor met perslucht. Deze motor is niet alleen lichter dan een verbrandingsmotor, tijdens zijn werking koelt de motor ook automatisch af, waardoor er geen zware koelsystemen nodig zijn.

De Volvo Air Motion beschikt dus over een centraal gemonteerde tank met gecomprimeerde lucht. Deze perslucht zou in luchtturbines op 300 meter hoogte moeten gegenereerd worden en zou via verschillende tankstations getankt kunnen worden. Volvo zal een 1/4 schaalmodel tonen op het autosalon van Los Angeles, op 18 november wordt de winnaar van de designwedstrijd bekendgemaakt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...