Nissan Ellure Concept

Nissan Ellure Concept
Op het autosalon van Los Angeles heeft Nissan een nieuw concept voorgesteld. De coupé-achtige vierdeurs sedan beschikt over een hybride aandrijfsysteem en kreeg de naam Ellure mee.

Het model is niet meteen gepland voor productie, maar de Ellure moet duidelijk maken dat Nissan de komende jaren sterk in zijn schoenen zal blijven staan in het Sedan segment. De wagen is niet volledig ontwikkeld vanuit een ecologisch standpunt, maar bevat toch enkele elementen die de efficiëntie tegemoet komen. Vooral aan de aerodynamica werd veel aandacht besteed. De knap gestyleerde neus is zo ontwikkeld om de lucht zo goed mogelijk boven en onder de wagen te laten wegstromen. Om de aerodynamica verder te verbeteren, werden ook de buitenspiegels vervangen door 2 kleine camera’s. Dit zagen we reeds bij eerdere concepten. Banden met lagere rolweerstand staan in voor het contact met het wegdek.

Het interieur is dynamisch en verandert tussen dag en nacht. Overdag voelt alles op maat gemaakt en zakelijk aan, terwijl je ’s avonds een meer intiem en uitnodigend gevoel moet krijgen. De zwevende middenconsole vooraan en de lounge-achtige zetels achteraan vallen ook meteen op.

Voor de aandrijving voorziet Nissan een 2,5-liter viercilinder gecombineerd met een 25kW elektromotor, gekoppeld aan een Xtronic continu variabele transmissie (CVT). Een systeem voor de recuperatie van remenergie en een geavanceerd drive-by-wire elektrisch/hydraulisch stuursysteem zouden eveneens aanwezig zijn. (Via : LeftLane, WorldCarFans)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Nissan Ellure Concept"

  1. van daele johan 23-11-2010 om 23:47

    mooi hebbeding!!!!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...