Ford toont Focus Race Car Concept

Ford Focus Race Car Concept
Ford stelt momenteel de Ford Focus Race Car Concept voor in LA. Dit model zal deelnemen aan races over de gehele wereld.

Onder de motorkap ligt de nieuwe 2.0 liter grote viercilinder EcoBoost motor die we eerder al zagen in de Ford Focus ST. Het model dat we hier zien is evenwel nog sportiever, onder meer dankzij een rolkooi, 18″ velgen en enorm dikke remmen. Aan de binnenkant vinden we Recaro sportstoelen terug met zespuntsgordels, kwestie van zeker op je plaats te blijven zitten.

De bedoeling is dat Ford met dit model wat ervaring opdoet en die ervaring dan gebruikt om de Ford Focus ST en later nog de Ford Focus RS te bouwen. De eerste race zou normaal in het BTCC worden en de Ford Focus Race Car zal ook te zien zijn op de 24 uren van de Nürburgring. De Ford Focus zal over de gehele wereld over de toonbank gaan zonder dat er aanpassingen gedaan worden naargelang de regio van de koper. (via AC)

Lees hier onze rijtest met de Ford Focus RS.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...