Volvo XC60 krijgt technologie van de S60

Volvo XC60
De Volvo XC60 beweerde destijds ’s werelds veiligste wagen te zijn. Om die stelling te blijven garanderen, krijgt het model nu ook technologie die van de Volvo S60 afkomstig is.

Zo zal de Volvo XC60 binnenkort uitgerust worden met het Pedestrian Detection System, een systeem dat voetgangers detecteert en vervolgens zelf remt wanneer er zich een aanrijding zou voordoen. Verder beschikt de Volvo XC60 over tal van andere veiligheidssystemen zoals BLIS (Blind Spot Information System), Lane Departure Warning en City Safety.

Niet alleen de veiligheid kreeg een upgrade, ook het informatie- en entertainmentsysteem kreeg een update. Daar waar we vroeger het oude scherm terugvonden, dat niet bepaald het scherpste van haar soort was, is er nu een nieuw scherm terug te vinden. Het gaat om een haarscherp scherm met vernieuwde en moderne interfaces.

Ook de nieuwe 2.0 liter benzinemotor en de T3- en T4-motor zijn beschikbaar op de Volvo XC60. Het 2.0 liter grote exemplaar levert 203 pk, de T3-motor staat garant voor 150 pk en de T4-motor doet er daar nog 30 stuks bovenop. Dankzij deze ingrepen zou de XC60 klaar moeten zijn voor nog enkele jaartjes dienst.

Lees hier onze rijtest met de Volvo S60.
Lees hier onze rijtest met de Volvo XC60.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...