Officieel: Porsche Cayman R

Porsche Cayman R
Porsche heeft de meest gepeperde versie van de Porsche Cayman voorgesteld: de Porsche Cayman R.

De nieuwe Cayman R legt 55 kg minder in de schaal dan de Cayman S en krijgt 10 pk meer. De wagen werd vooral ontworpen om voor een subliem weggedrag te zorgen. Nul naar honderd duurt slechts 5 seconden vanuit stilstand. Wie kiest voor de PDK-bak doet daar nog 1 tiende vanaf. Wie opteert voor het Chrono Pack kan daar zelfs nog 0,3 seconden vanaf pietsen. Het vermogen van 330 pk komt uit een 3.4 liter zescilinder boxermotor.

De topsnelheid komt neer op 280 km/u en het gemiddeld verbruik bedraagt 9,3 liter per 100 km wanneer je voor de PDK-bak kiest. Wanneer je een manuele zesbak kiest, kan je maximaal 282 km/u rijden en verbruik je zo’n 9,7 liter per 100 km. Geen slechte prestaties, dus.

Aan de buitenkant is de Porsche Cayman R te herkennen aan zijn 20 mm lagere rijhoogte, een achterspoiler, zilvergekleurde wielen en verschillende sportieve elementen. De koplampen kregen een zwarte rand en de zwarte spiegels aan de buitenkant maken deze Porsche Cayman onmiskenbaar een R. De kostprijs van al dat moois bedraagt €69.830 inclusief 19% BTW. In België betaal je dus iets meer voor de Porsche Cayman R.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...