Spyshots: Mercedes C63 AMG Black Series

Mercedes C63 AMG Black Series
We hebben foto’s die erop wijzen dat Mercedes een Black Series versie van de C63 AMG aan het voorbereiden is.

Op de spyshots zien we de pre-facelift Mercedes C-Klasse die duidelijk een nieuwe motorkap en grotere wielkasten heeft gekregen. Verder blijft het nog vrij beperkt bij dit testmodel, maar vermoedelijk zal de C63 AMG Black Series net als de CLK en SL 65 Black Series een uiterst agressieve body kit krijgen.

Onder de motorkap is er plaats voor een 6.3-liter V8 met 517 pk, gekoppeld aan een zeventraps MCT automaat. Hiermee moet de Black Series de Audi RS5 en de BMW M3 het vuur aan de schenen leggen. Mercedes voorziet verder een vernieuwde ophanging, een gelimiteerd slipdifferentieel en koolstofvezel remmen. Meer info volgt ongetwijfeld binnenkort. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Spyshots: Mercedes C63 AMG Black Series"

  1. TDB 16-11-2010 om 16:42

    6,3l V8 en dus niet de 5.5 biturbo?
    Ziet er lekker stoer uit en zal waarschijnlijk nog veel stoerder klinken.

  2. PJS 16-11-2010 om 21:26

    De Black Series zal nog gebouwd worden op basis van de huidige C63 AMG.. De volgende generatie zal ongetwijfeld overstappen naar de 5.5-liter biturbo, maar hier gaat het weldegelijk om de 6.3 (eigenlijk 6.2) liter V8.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...