Toyota Auris HSD is echt milieuvriendelijk

Toyota Auris HSD
Op de hybride technologie van Toyota is er al behoorlijk wat kritiek gekomen. Om die kritiek te weerleggen, kregen we een bericht van de persafdeling van het merk.

Daarin toont Toyota aan dat niet alleen Toyota, maar ook enkele andere gerenommeerde organisaties de Auris HSD een uiterst milieuvriendelijke wagen vinden. Ten eerste kreeg de hybride technologie de prijs Groene Motor van het Jaar. Het Oostenrijkse Autoreview gaf de Toyota Auris HSD een tweede plaats in de categorie Alternatieve Aandrijvingen’.

De Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC) organiseerde de Toyota Auris HSD Eco Challenge. 25 teams probeerden zo zuinig mogelijk een bepaald parcours af te leggen. Het winnende team eindigde met 3,86l/100 km over de gemengde cyclus, 4,4l/100 km buiten de stad en slechts 2,66l/100 km in de stad. De Auris HSD kreeg bovendien 5 sterren in de Eco-Test van de ADAC.

Daar waar dieselmotoren traditioneel minder CO2 uitstoten, stoot de Auris HSD nog minder CO2 uit dan dieselmotoren. Met een score van 89 gram per km doet de Auris HSD het zeker niet slecht. Verder blijft de uitstoot van NOx en fijn stof bij de Auris HSD beperkt tot een extreem minimum, zoals onderstaande tabellen aantonen. Ons testverslag met de Auris HSD bevestigt het milieuvriendelijke karakter van de Auris HSD. Het verslag verschijnt binnenkort online, hou ons dus in de gaten!

Lees hier onze rijtest met de Toyota Prius.

Toyota_Auris_HSD

Toyota_Auris_HSD

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...